brazilian buttlift

Det en trenger å vite om fettransplantasjon

Fettransplantasjon betyr at ens eget fett transplanteres eller flyttes fra et fettrikt sted på kroppen til et annet mer fettfattig sted. Dette er noe som kosmetiske kirurger gjør hver eneste dag og kanskje et av de aller mest populære kosmetiske inngrepene.

Ofte så gjør kirurgen dette sammen med andre typer inngrep. Det er da en del av et kombinasjonsinngrep.

Flere som hører ordet kosmetisk kirurgi tenker umiddelbart på silikonpupper og falske innlegg som bekymrer mange på grunn av risikoer og faren for et kunstig utseende. Transplantering og utfylling av områder med egne fettceller er helt naturlig og gir varige og naturlige sluttresultater.

Eksempler på inngrep som kan gjøres ved å transplantere egne fettceller er:

 • Brystforstørrelse
 • Rumpeløft
 • Utfylling av ansikt og hender med mer

For de som ikke ønsker implantater eller ulike former for rekonstruktiv kirurgi, så kan transplantasjon av fett være den løsningen de ønsker.

Fett er en naturlig ungdomskilde

En naturlig biologisk prosess som foregår når vi mennesker eldes er at fett under huden forsvinner og huden mister sin elastiske egenskap. Dette gjør at for eksempel kinn hules ut og huden blir rynkete på steder som hender, hals og ansikt.

naturlig ungdomskilde

I tillegg fordeler fettet seg litt annerledes når vi eldes. Det kan virke som noen opplever mer fett på magen og området rundt midje. Dette vil selvsagt påvirkes av livsstilen, barnefødsler og generelle ting en har gjennomgått opp gjennom årene.

Ofte utført inngrep er for eksempel å ta fettransplantasjon fra mageområdet og deretter injisere fettcellene i ansiktet. Dette gir en dobbel gevinst. En får fylt ut ansiktet med fett som gir et betydeligere yngre utseende. I tillegg kommer selve gevinsten fra å fjerne overflødig fettdepoter fra mageområdet. Smalere og flatere mage virker også foryngende og gir et selvtillitsboost.

Da klinikker utførte en studie på hvilke inngrep flest foretok, fant en at en tredjedel av alle som foretok kosmetiske kirurgiske inngrep ønsket fettransplantasjon. Dette har økt kraftig de siste årene da kirurgene oftere tilbyr gjenbruk av fettceller som fjernes. De aller fleste ønsker å fylle ut på en naturlig måte hvis de får valget.

Fyll ut rumpa med eget fett

Rumpeløft eller også kalt brazilian buttlift er et inngrep som stadig øker i popularitet. I Sør-Amerika har dette vært idealet for kvinner i flere tiår, men på grunn av kjente influensere som Kim Kardashian ønsker flere nordmenn nå en struttende bakende.

Rumpeløft

Andre kjendiser som delvis har bekreftet at deres store rumpe ikke dukket opp over natten er:

 • Blac Chyna
 • Heidi Montag
 • Cardi B
 • Chloe Khan
 • Briana DeJesus

Prosedyrene har endret seg kraftig de siste årene og i løpet av det siste tiåret er dette blitt et inngrep som nå kan kalles allemannseie. Ved å forme rumpen med eget fett så skaper kirurgen en rumpe som både ser naturlig ut og som strutter.

Kim Kardashian gikk så langt til å vise røntgen bilder av rumpen for å bevise at hun ikke hadde kunstige implantater av silikon i bakenden. Bildene viste klart at det ikke var noen tegn til implantater, og videre beviste de nesten kunstneriske ferdighetene kirurgen hadde skulptert rumpen med. Inngrepet er blitt så populært på grunn av akkurat dette. I de fleste tilfellene brukes fettceller fra magen. Dette gir en dobbelt effekt ved at bakenden strutter og magen flates ut.

Ikke alle følger idealet for å få større rumpe

De fleste som oppsøker kirurgen for å få vite mer om hvordan en forstørrer rumpen, har mer naturlige grunner til dette. De fleste bestiller konsultasjonstimen fordi de har en flat rumpe som de føler er lite flatterende for figuren som en helhet.

større rumpe

Flat rumpe kan for mange være negativt for selvfølelsen og ønsket om å fylle ut hverdagslige klesplagg er et stort ønske. Derfor vil nok ikke flesteparten se ut som Kim Kardashian, men ønsker å oppnå en naturlig rumpe ved hjelp av fettransplantasjon.

 • Mange får flatere rumpe som henger etter et stort vekttap.
 • Noen er født med liten og flat rumpe fra naturens side.
 • En naturlig del av aldringsprosessen er at enkelte utvikler en flatere bakdel.
 • I noen tilfeller er rumpen ulik (asymmetrisk).
 • Formen på selve rumpen kan endres ved å fylle ut deler av rumpa.

Uansett hvordan bakenden ser ut, hvorfor den er slik og hva en ønsker at sluttresultatet skal være så må en først bestille en konsultasjonstime. Kirurgen en da vil møte vil kunne se på rumpen og forklare hva som kan gjøres og hva en eventuelt kan forvente av resultat. Gjennomsnittlig så er mengden av fett som transplanteres rundt 1000 gram, halvparten på hver rumpehalvdel.

Det avhenger selvfølgelig av hvor en skal hente fettcellene og om en faktisk har nok overskuddsfett å ta fra. Er man svært tynn eller mager så vil det være vanskeligere å foreta en fettransplantasjon. Er det ikke nok fett å ta av fra magen så må kanskje kirurgen hente fra andre fettdepoter på andre steder på kroppen. De fleste føler at dette blir en ekstra gevinst.

Ansikt

Rynker kan faktisk viskes ut ved å foreta en fettransplantasjon til ansiktet. Ved å flytte fettceller til steder i ansiktet som lepper og kinn vil en oppnå et svært foryngende resultat. Uansett område i ansiktet som har behov for mer volum, så er fettransplantasjon ideelt. Hva kan en gjøre?

Ansikt

 • Redusering og total fjerning av rynker og dype furer
 • Huden under øynene kan strammes opp
 • Skape høyere kinnben
 • Utjevne skjevheter og asymmetri

For de som ønsker fettransplantasjon for å oppnå et yngre utseende vil ansiktet oftest være førsteprioritet. Ansiktet er det en ser hver dag i speilet og ansiktet er det første andre ser. Mange føler at ansiktet viser aldringen raskere enn de er komfortable med. Rynker er også gjerne et resultat av både livsstil og arv.

Hender

I tillegg til fettransplantasjon til ansiktet så står hendene høyt på listen med de som ønsker dette inngrepet av aldersbetingede årsaker. Fylle ut huden på hendene vil automatisk gi et yngre utseende. Mange skjemmes over hvordan hendene utvikler rynker og viser sener og bein under slapp hud. Dette er veldig populært bland begge kjønn og en trenger svært små mengder fett for å oppnå gode resultater.

Hender

 • For å ta fettransplantasjon til hender så er det nok med bare 20-30 ml. Dette er en svært liten mengde og personer som er tynne kan også hente ut nok fettceller til dette inngrepet.
 • Kostnaden variere mellom ulike klinikker og bestemmes ut fra hvert enkelt tilfelle. Stort sett varierer prisen mellom 15-25 000 kroner.

Årsaken til at hendene ofte eldes raskere enn andre steder på kroppen er at fettet under huden blir tynnere. Fettransplantasjon korrigerer dette. Effekten og resultatet er varig, og inngrepet gjøres en gang.

Valg av klinikk

Før en kan ta inngrepet så vil en måtte møte til en konsultasjonstime med en kirurg. Man går da gjennom hva inngrepet kan koste, hvilket resultat en kan forvente og annen informasjon som en trenger om tilfriskningstiden etter operasjonen.

Det er ofte anbefalt å ta tiden til å sjekke ut flere klinikker. Det er alltid bra å sammenligne pris i tillegg til at en er fornøyd med kommunikasjonen mellom en selv og kirurgen. Siden dette er blitt så vanlig i dag så finnes det masse informasjon om fettransplantasjon slik at en kan lese seg opp før møtet.

Kilder:

https://avivahelse.no/behandlinger/kategori/fettransplantasjon/